Reţetă recomandată de Dr. Oz

O cură de detoxifiere este binevenită oricand.
Iată câteva reţete pe care Dr. Oz le recomandă în curele de detoxifiere:

Sucul verde:

Ingrediente
2 căni cu spanac
2 căni cu felii de castraveţi
beţe de ţelină
puţină rădăcină de ghimbir
1 legătură de pătrunjel
2 mere
zeama de la o lămâie.

Mixează toate ingredientele în blender sau foloseşte un storcător pentru a obţine doar sucul, fără pulpă.

O altă băutură recomandată de Dr. Oz este cea cu ananas si frunze verzi pe care să le amesteci în blender: 1/2 cană ananas proaspăt; 2 castraveţi; 4 căni de spanac; zeama de la o jumătate de lămâie; puţin ghimbir răzuit; 1 legătură de frunze de mentă; apă dacă e nevoie.

Quinoa cu prune uscate
Dr. Oz susţine că este important să consumăm quinoa, deoarece conţine toţi cei nouă aminoacizi esenţiali, fiind o proteină de calitate. De asemenea, conţinutul ridicat în fibre ajută la digestie, iar fosforul stimulează tranzitul.

Cum se prepară reţeta: pune la fiert 1 cană de apă cu 1/2 cană cu quinoa, puţină nucşoară şi 1 linguriţă de ghimbir răzuit. Lasă să fiarbă sub capac la foc mic, timp de 10 minute, după care adaugă 1/2 cană cu prune uscate fără sâmburi şi 1/4 cană cu lapte de orez. Se acoperă şi se lasă la foc mic încă 5 minute.


Supă de legume
Ca să prepari aceasră supă de legume ai nevoie de: 2 litri de apă, 2 cepe roşii, 2 beţe de ţelină, 1 bulb de fenicul, 4 căţei de usturoi, 1 cană cu ciuperci, 1 varză mică, 2 linguriţe de chimen, 2 linguri de oregano, 2 linguri de boia de ardei, 2 linguriţe de sare, piper Cayenne şi frunze de pătrunjel. Se fierb toate ingredientele la foc mic timp de o oră.

Feniculul are rolul de a stimula bila, pătrunjelul are efect diuretic, iar piperul Cayenne ajută la detoxifierea ficatului.

Varză murată cu mărar
Dr. Oz recomandă să termini masa de seară cu un bol mic de varză murată care conţine probiotice cu rolul de a elimina toxinele din tractul gastrointestinal şi câteva felii de măr pentru a adăuga un plus de fibre.

Smoothie de fructe
Ingrediente: 1/2 cană lapte de migdale, cânepă sau soia neîndulcit; 1 lingură seminţe de in sau chia; 1/4 cană afine congelate: 1/4 banană; gheaţă dacă vrei. Ingredientele se mixează în blender.

Ce să eviţi în cura de detoxifiere:

Cafeaua;
Alcoolul;
Băuturile;
Prăjelile;
Carnea/mezeluri;
Lactatele;
Pâinea şi orice produs pe bază de făină;
Dulciurile;
Produse de tip fast-food;
Sare şi piper în exces.  

Reţete de slăbit

Retete pe Facebook


Parteneri Bancuri Noi