Dieta Longevitatii


Dieta oamenilor care traiesc peste 100 de ani. Aceasta dieta provine din Ecuador si i se mai spune si Dieta Ecuadoriana.

Aceasta dieta este tot mai cautata si de romani pentru ca are ceva din dieta mediteraneana cu influente puternice spaniole.
In dieta mediteraneana de baza sunt fructele, legumele, cerealele si fructele de mare. In dieta ecuadoriana carnea vine in plan secundar.


Trebuie mentionat faptul ca aceasta dieta ecuadoriana nu contine retete de slabit, dar este foarte echilibrata si nutritiva si va poate ajuta la alimentatie sanatoasa si la slabit.

Micul dejun in dieta ecuadoriana:

Cuprinde in general cartofi, oua, paine sau clatite si cafea sau ceai. Cand serviti cartofi se elimina asocierea cu alte produse care contin amidon. Puteti servii oua cu orez integral sau doar paine.
Dintre ceaiuri sunt preferate cele din menta si musetel.

Pranzul in dieta ecuadoriana:

Pranzul tine de la mijlocul zilei pana spre ora doua (cel tarziu) iar ecuadorienii acorda acestei mese o importanta deosebita. La pranz se serveste supa, grill de vita, pui, iepure sau cerb ori fructe de mare marinate cu lamaie si ceapa sau peste cu orez, legume, fructe si branzeturi. Dintre legume sunt preferate fasolea, mazarea si porumbul. Orezul nu este servit in combinatie cu alte amidonoase.
Condimentele au un rol foarte important, in special ardeii iuti. Dintre fructe sunt preferate avocado (in special in supe), guava, banana, fructul pasiunii, mango dar si mere, caise, prune.
Masa se incheie cu cafea sau ceai.

Cina in dieta mediteraneana

Aceasta este servita nu mai devreme de 8 seara si adesea este compusa din resturi de la pranz.Se poate manca doar paine cu supa sau ceai.Toate deserturile sunt pe baza de fructe

Reţete de slăbit

Retete pe Facebook


Parteneri Bancuri Noi