Dieta prin sport

O dieta combinata cu sport duce la disparitia celulitei in 99% din cazuri.  Exercitiile obisnuite nu ajuta foarte mult in inlaturarea celulitei dar combinate cu un set de exercitii speciale chiar va da rezultate. Celulita apare atunci cand  musculatura din zonele cele mai predispuse nu sunt tonifiate. Apare in mod deosebit pe picioare insa uneori poate aparea chiar si pe brate. Planul nutritional trebuie sa constea in nuci, legume, fructe, cereale integrale si proteine slabe. Orice mancaruri procesate trebuie sa fie eliminate definitiv. Aici incluems si sucurile carbogazoase si indulcitorii artificiali.
Alimentele organice sunt de preferat.

Dieta de detoxifiere dupa sarbatori


Sarbatorile de iarna au venit cu mese imbelsugate, cu preparate specifice, cu multe bunatati si ar fi pacat ca de sarbatori sa nu ne bucuram papilele gustative cu cele mai alese delicii culinare.
Dar excesele alimentare din aceasta perioada ne afecteaza metabolismul si incetinesc eliminarea toxinelor, astfel este indicata o diata usoara de detoxifiere a corpului.
Aceasta diata nu impune schimbarea radicala a meniului zilnic, ci implementarea treptata a catorva reguli alimentare, care sunt usor de urmat si garanteaza sanatatea.
Dieta raida de detoxifiere dureaza numai 5 zile, insa poate fi prelungita prin repetarea fiecarei zi in parte. Cu alte cuvinte in loc sa adaugati in fiecare zi cate o regula alimentara, puteti adauga cate o regula la 3 zile, la 5 zile sau chiar o regula pe saptamana.
Aceste sfaturi alimentare pot fi urmate si pe termen lung si pot fi o buna alegere pentru schimbarea stilului de viata intr-unul mai sanatos.

PRIMA ZI A DIETEI DE DETOXIFIERE:

In prima zi incepeti sa beti un pahar de apa inainte de fiecare masa, inclusiv inainte de a lua o gustare.In plus, trebuie ca dimineata, dupa trezire si toaleta personala, sa beti de asemenea un pahar de apa pe stomacul gol.
Pentru a accelera metabolismul puteti adauga o lingurita de zeama de lamaie la un pahar cu apa. Nu este recomandat sa consumati apa minerala sau carbogazoasa, ci doar apa plata.
Aceasta regula se mentine pe tot parcursul dietei.

A DOUA ZI A DIETEI DE DETOXIFIERE:

Consumati la micul dejun legume prospete si/sau branza (nu cascaval).Un exemplu ar fi un ardei capia taiat pe jumatate si umplut cu branza.
Se poate consuma orice bautura doriti, insa nu uitat sa beti pe stomacul gol paharul cu apa.
Aceasta regula se mentine pe tot parcursul dietei.

A TREIA ZI A DIETEI DE DETOXIFIERE:

Incepand cu aceasta zi nu aveti voie sa consumati alte lichide, decat apa plata. Nici sucul de fructe nu este permis, ori cafeaua, ci doar apa plata.
In aceasta zi inlocuiti masa de pranz cu supa/ciorba. Nu aveti voie sa consumati alt fel de mancare la masa. Puteti consuma 2 felii de paine. Nu uitati de paharul cu apa inainte de masa.

A PATRA ZI A DIETEI DE DETOXIFIERE:

In aceasta zi incepeti sa aplicati o noua regula: consumati doua fructe diferite in fiecare zi. Aceasta regula se mentine pe tot parcursul dietei.
Aceste reguli de mai sus se pot aplica pentru inca 7 zile.
Aceasta dieta nu pune in nici un fel in pericol sanatatea, insa persoanele cu afectiuni cronice renale trebuie sa ceara acordul medicului, cantitatea de proteine si lichide putand agrava suferinta cronica.

Reţete de slăbit

Retete pe Facebook


Parteneri Bancuri Noi