Retete de slabit

 Sote de varza si ardei

 Este o reteta slaba in carbohidrati, pe baza de varza, piper si mirodenii precum paprika si seminte de chimen.
 Ingrediente:

- 1/2 varza de marime mijlocie

- 1 ardei rosu mediu, tocat


- 2 lingurite de paprika

- ½ lingurita de usturoi

- 1 lingurita de seminte de chimen

- sare si piper

- ulei

 Preparare:

 Incingeti uleiul in tigaie. Caliti ardeiul pentru 1-2 min, apoi adaugati varza. Dupa inca 1-2 min, adaugati mirodeniile. Gatiti pana ce legumele se inmoaie. Daca tigaia se usuca prea tare in timpul gatirii, adaugati putin vin alb, supa de pui sau apa.
 Informatii nutritionale: fiecare portie are 4.5 g de carbohidrati, plus 2 g de fibre si 35 de calorii (fara a tine cont de ulei).



Friptura si salata de legume – reteta slaba in calorii


Ingrediente:


- 600 grame costita de vita pentru friptura, curatata de grasime


- ceapa dulce medie, taiata cubulete mici


- 6 rosii italienesti in forma de pruna, taiate cubulete mici


- 4 porumbi, fierti, taiati in bucatele de 3 cm


- un ardei verde mediu, taiat felii


 Sos salata din ierburi proaspete si otet


 70 ml otet rosu, 60 ml apa, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 2 catei de usturoi pisati, 3 linguri de frunze de rozmarin tocate proaspat sau 1 lingurita rozmarin uscat, 3 linguri de frunze de cimbru tocate proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat, 3 linguri de frunze de oregano tocate proaspat sau 1 lingurita oregano uscat, ½ lingurita sare, ¼ lingurita de piper


 Mod de preparare:


 Combinati toate ingredientele pentru sosul de salata intr-un borcan acoperit; amestecati. Gatiti costitele de vita pe gratar, in functie de cum le preferati, aprox. 20 min pentru mediu, intorcand costitele pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire.
 Taiati friptura diagonal, in felii subtiri de 0,7 cm.
 Combinati carnea feliata si legumele intr-un bol putin adanc. Adaugati dresingul si amestecati. Serviti imediat sau puneti la frigider cateva ore si serviti rece.
 Nota: daca doriti, carnea o puteti fierbe pentru acelasi interval de timp.
 Informatii nutritionale: (85 grame carne cu 2 lingurite de dresing):


 - Calorii 305
 - Proteine 25 g
 - Carbohidrati 18 g
 - Grasimi 16 g
 - Grasimi saturate 5 g
 - Colesterol 56 mg
 - Fibre 3 g
 - Sodiu 255 mg
Mazare la tigaie cu topping de ceapa


 Mancarea de fasole verde este foarte populara in multe case traditionale din america. Mai jos o sa invatati cum sa reduceti carbohidratii din sos si cum sa preparati un topping cu ceapa din ingrediente sanatoase si slabe in carbohidrati.
 Ingrediente:


- o punga de mazare congelata


- 200 g ciuperci, taiate sau tocate


 - 1 ceapa mare


 - sare, piper, un varf de lingurita de cimbru uscat


 - ulei de masline sau unt, cam o lingura


 - 1 1/2 lingura de faina (de grau, de orez sau alta faina)


 - 3/4 ceasca de lapte de soia neindulcit si 1/4 ceasca de smantana


 - 1/4 ceasca de pasta de migdale


 Preparare:


 Sa vorbim putin de sos. Reteta pentru mancarea traditionala de mazare verde include supa de ciuperci cu smantana. Puteti insa opta si pentru propriul dvs. sos, preparat din uleiul sau untul preferat, si din produsul preferat pentru ingrosarea sosului. Orice fel de lactat poate fi folosit. Optiunea cea mai slaba in carbohidrati este laptele de soia neindulcit. Sugestia mea este sa folositi ¾ ceasca de lapte de soia neindulcit si ¼ smantana. Dar puteti folosi orice lactat slab in grasimi, in orice combinatii.


 Instructiuni:


 Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.


 Topping: (poate fi preparat oricand in timpul procesului de preparare al mancarii). Taiati marunt ceapa. Puneti putin ulei sau unt intr-o tigaie mica si cam ¾ din ceapa taiata si lasati sa se caleasca la foc mic. Cand incepe sa se inmoaie, adaugati putina sare si piper dupa gust. Adaugati apoi pasta de migdale si asezonati dupa gust.
 Tocati cea mai ramas din ceapa si amestecati-o cu ciupercile in ulei sau unt. Adaugati sare, piper si mirodenii, amestecati si adaugati faina si smantana. Amestecati 1-2 min. Apoi adaugati laptele de soia si aduceti la fierbere cam 2 min. Amestecati cu mazarea si bagati la cuptor unde lasati cam jumatate de ora. Apoi adaugati toppingul deasupra si mai lasati cateva min pana ce acesta incepe sa prinda o culoare maronie.
 Informatii nutritionale: fiecare din cele 8 portii contine 6 g. de carbohidrati plus 2. 5 g de fibre, 9 g proteine si 102 calorii.


Pui italian cu piper


 Daca sunteti un adevarat gurmand, si va confruntati cu cateva kg in plus pe care vreti neaparat sa le dati jos, sa nu credeti ca trebuie sa mancati numai mancaruri insipide, fara gust si culoare pentru a reusi acest lucru.
 Trebuie doar sa fiti atenti la ce consumati, si trebuie sa optati pentru mancaruri cat mai slabe in grasimi si cu un aport scazut de calorii.
 Daca vreti sa „va lingeti pe degete” dar sa va mentineti greutatea sub control in acelasi timp, va propun reteta pentru Pui italian cu piper.


 Ingrediente:


- 450 g piept de pui fara pielita (4 bucati de piept de pui)
- 1 varf de lingurita amestec condimente italian
- 1 varf de lingurita piper negru macinat
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ardei rosu taiat felii subtiri
- 1 ardei verde taiat felii subtiri
- 1 varf de lingurita praf de usturoi
- 3 lingurite otet balsamic sau otet rosu
- 2 lingurite miere


 Mod de preparare:


 Asezonati pieptul de pui pe ambele parti cu amestec de condimente italian si cu piper. Infierbantati 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc mediu. Adaugati pieptul de pui asezonat si lasati-l cate 4 minute pe fiecare parte, sau pana cand nu mai are o culoare roz in centru. Scoateti-l apoi, pe o farfurie si mentineti-l caldut.
 Infierbantati lingura de ulei de maslina ramasa. Adaugati ardeiul verde si rosu si praful de usturoi. Gatiti 3-4 minute, amestecand încontinuu, pana cand ardeiul se inmoaie. Apoi cu o lingura puneti amestecul de ardei peste pieptul de pui in farfurie. Adaugati otetul rosu si mierea in tigaie. Gatiti 1 minut, amestecand încontinuu. Turnati amestecul peste pieptul de pui in farfurie. Aceasta reteta de Pui italian cu piper este de 4 portii.


 Informatii nutritionale:


- Calorii: 206


- Proteine: 28g


- Grasimi: 6g


- Carbohidrati: 9g


- Colesterol: 68mg

 Mazare la tigaie cu topping de ceapa

  Mancarea de fasole verde este foarte populara in multe case traditionale din america. Mai jos o sa invatati cum sa reduceti carbohidratii din sos si cum sa preparati un topping cu ceapa din ingrediente sanatoase si slabe in carbohidrati.
 Ingrediente:



- o punga de mazare congelata
- 200 g ciuperci, taiate sau tocate
- 1 ceapa mare
- sare, piper, un varf de lingurita de cimbru uscat
- ulei de masline sau unt, cam o lingura
- 1 1/2 lingura de faina (de grau, de orez sau alta faina)
- 3/4 ceasca de lapte de soia neindulcit si 1/4 ceasca de smantana
- 1/4 ceasca de pasta de migdale


 Preparare:


 Sa vorbim putin de sos. Reteta pentru mancarea traditionala de mazare verde include supa de ciuperci cu smantana. Puteti insa opta si pentru propriul dvs. sos, preparat din uleiul sau untul preferat, si din produsul preferat pentru ingrosarea sosului. Orice fel de lactat poate fi folosit. Optiunea cea mai slaba in carbohidrati este laptele de soia neindulcit. Sugestia mea este sa folositi ¾ ceasca de lapte de soia neindulcit si ¼ smantana. Dar puteti folosi orice lactat slab in grasimi, in orice combinatii.

 Instructiuni:


 Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.


 Topping: (poate fi preparat oricand in timpul procesului de preparare al mancarii). Taiati marunt ceapa. Puneti putin ulei sau unt intr-o tigaie mica si cam ¾ din ceapa taiata si lasati sa se caleasca la foc mic. Cand incepe sa se inmoaie, adaugati putina sare si piper dupa gust. Adaugati apoi pasta de migdale si asezonati dupa gust.
 Tocati cea mai ramas din ceapa si amestecati-o cu ciupercile in ulei sau unt. Adaugati sare, piper si mirodenii, amestecati si adaugati faina si smantana. Amestecati 1-2 min. Apoi adaugati laptele de soia si aduceti la fierbere cam 2 min. Amestecati cu mazarea si bagati la cuptor unde lasati cam jumatate de ora. Apoi adaugati toppingul deasupra si mai lasati cateva min pana ce acesta incepe sa prinda o culoare maronie.
 Informatii nutritionale: fiecare din cele 8 portii contine 6 g. de carbohidrati plus 2. 5 g de fibre, 9 g proteine si 102 calorii.


 Ciuperci cu ardei si vin

 Acest fel de mancare poate fi facut cu vin sau supa de legume, apa simpla, sau cu orice amestec de legume din comert. Puteti folosi orice tip de ardei gras, desi mie imi place gustul si aspectul care il da ardeiul rosu.

 Ingrediente:


- 1 cana de ardei rosu tocat


- 240 gr de ciuperci feliate


- 2 catei de usturoi


- 1 lingurita de cimbru uscat sau proaspat


- 2 linguri de vin alb sec (daca nu aveti vin puteti folosi supa de legume)

- putin ulei de masline virgin


 Mod de preparare:


 Puneti uleiul de masline in tigaie apoi puneti-o pe foc sa se incinga. Cand e aproape incins uleiul, aruncati ciupercile in tigaie. Lasati-le pana devin maronii apoi adaugati ardeiul tocat. Prajiti pentru 2-3 minute apoi adaugati sarea, piperul, usturoiul tocat. Amestecati timp de 30 de secunde avand grija sa nu se arda usturoiul apoi puteti adauga vinul sau supa de legume. Lasati la foc pana se evapora lichidul complet.
 Aceasta reteta este pentru 2 portii mari, fiecare continand 7 grame de carbohidrati plus 3 grame de fibre.

 Supa de curcan

 Daca sunteti la dieta doamnelor, va propun o reteta care va va ajuta sa slabiti intr-un mod sanatos si sa va mentineti greutatea. Dupa cum se stie, carnea de curcan este slaba in grasimi, si de aceea eu consider ca supa de curcan este o modalitate delicioasa de a pune la punct kg in plus.
 Va propun mai jos o reteta pentru supa de curcan:

 Ingrediente:

- 500 grame carne de curcan, fara pielita, taiata cubulete

- 5 cani mari cu apa

- 250 grame telina taiata cubulete mici

- 300 grame amestec de legume congelate

- 15 ml supa de pui

- 1cubulet maggi de pui

- Piper negru (dupa gust)

- 100 grame fidea

 Mod de preparare:

- Intr-o oala de 4 kg, puneti la un loc carnea de curcan, apa, telina, amestecul de legume, supa de pui, cubuletul de maggi si putin piper negru.
- Gatiti la foc mare, amestecand din cand in cand, pana cand supa da in fiert. Adaugati fideaua si dati la foc mic.
- Puneti un capac si lasati sa fiarba in continuare, amestecand ocazional, pana cand se fideaua se inmoaie.

 Aceasta reteta este pentru 8 portii.

 Informatii nutritionale:

 - Calorii: 128
 - Grasimi: 2g
 - Proteine: 13g
 - Carbohidrati: 15g
 - Colesterol: 25mg

Reţete de slăbit

Retete pe Facebook


Parteneri Bancuri Noi